Vul een zomerbox voor kinderen in Haarlem en omstreken

De zonnige lente van dit jaar is hopelijk de aanloop naar een zonovergoten zomer, vol leuke uitjes naar pretparken, dierentuinen, zwembaden of andere uitstapjes. Ondanks corona kunnen we met de nodige voorzorgsmaatregelen genieten van lekkere ijsjes, de glijbaan in de speeltuin en misschien zelfs van een vakantie in binnen- of buitenland.

Maar wat als je opgroeit in een gezin, dat geen of nauwelijks geld heeft om deze leuke dingen te doen? Als zelfs de kleine dingen als een ijsje niet te betalen zijn, of de entree van een zwembad niet binnen het budget past? Dan kan de zomervakantie wel heel lang duren.

Stichting Present Haarlem en CityShapers willen deze gezinnen en kinderen helpen. Ieder opgroeiend kind verdient namelijk een zomer om nooit te vergeten! In deze ongekende tijd is het extra belangrijk om gezellige dingen te doen en voor een vrolijke opsteker te zorgen. Samen zorgen we dat deze kinderen een zomers pakket vol verrassingen krijgen.

Een zomerbox vullen
Help je mee om deze zomerboxen te maken? Je kunt zelf een doos vullen met bijvoorbeeld bonnen voor ijsjes, buitenspeelgoed, zomerse tijdschriften of spelletjes. Het bedrag dat je hier aan uitgeeft ligt rond de 25 euro. Dit is je eigen investering. In de eerste week van de zomervakantie worden de zomerboxen door zorgverleners rondgebracht bij gezinnen met kinderen tussen de 2 en 12 jaar (waar mogelijk zullen we je informeren over de exacte leeftijden). De families zijn bekend bij Stichting Buurtgezinnen en Stem in de Stad.

Wil je helpen het verschil te maken voor deze gezinnen? Meld je voor 20 juni aan via https://bit.ly/Zomerbox