Bij CityShapers kijken we dankbaar terug op een geslaagde Serve the City-dag. Met 30 vrijwilligers verspreid over 10 projecten hebben we veel impact mogen maken en plezier gehad. Hieronder een terugblik op een aantal van de projecten die we hebben gehad.

Een aantal van onze vrijwilligers hebben op de boot met vluchtelingen in het Spaarne bijvoorbeeld een bootcamp georganiseerd. Een vrijwilligster, in het dagelijks leven sportdocent, ging met een groep jongeren en een paar matjes, pionnetjes en ballen voorbereid naar de boot. Ongeveer 15 van de vluchtelingen deden enthousiast mee, en de dag werd leuk afgesloten met een stuk taart. De vluchtelingen vroegen ons zelfs nog of dit niet iedere week zou kunnen!

Andere vrijwilligers waren hout aan het kloven in de voortuin van een man met gezondheidsproblemen. Waar de tuin eerst helemaal vol lag met boomstammen was hij aan het eind van de dag geordend en lag er een nette rij hout klaar voor de kachel. “Ik merk dat als ik iemand help, dat ik daar kracht in ervaar om liefde uit te delen”, zegt een van onze vrijwilligers.

Bij het Reinaldahuis in Haarlem was een groep om dagbesteding voor de ouderen te verzorgen. Er werden oud-Hollandse spelletjes met de ouderen gespeeld. “Ik had geholpen bij het sjoelen, dat was erg gezellig en de ouderen vonden het echt leuk”, vertelt vrijwilliger Matthijs. “Achteraf kwamen er ook ouderen naar mij toe om te vertellen hoe fijn het was dat we er waren”.

Voor mensen die nog twijfelen heeft Matthijs ook een boodschap: “Ik zou het zeker uitproberen. Misschien krijg je er wel een hele unieke ervaring bij”.