Onze projecten

Superhero Kidsrun

Met een klein projectteam organiseren we in september 2023 opnieuw de SuperHero Kidsrun! Een actieve dag waarop kinderen uit alle lagen van de samenleving verkleed als hun favoriete superheld een dagje kunnen ravotten. Voor de organisatie van deze dag is alle hulp welkom!

Pop-up sportschool

Om kinderen en jongeren vaker de buitenlucht in te krijgen, willen we graag een pop-up sportschool starten. Ben jij sportief en vind je het leuk om hierbij te helpen? Dan is dit echt iets voor jou! Stuur even een berichtje naar info@cityshapers.nl voor meer info.

paardrijden
Paardrijden met kinderen

Iedere maandagochtend helpen we met een aantal vrijwilligers met paardrijlessen voor kinderen met een zware handicap. We zijn nog op zoek naar een aantal paardenliefhebbers! Vind jij het leuk om met kinderen te werken en ben jij op maandagochtend (wekelijks of af en toe) beschikbaar? Dan horen we graag van je!

Doorgeeftaart

Verspreid zoetigheid! De doorgeeftaart is een initiatief van CityShapers om mensen met elkaar in contact te brengen. Het idee is simpel: je bakt een taart, brengt een stuk of een hele taart langs bij iemand die je (nog) niet kent, en diegene bakt daarna zelf een nieuwe taart om die op te eten met iemand die hij of zij niet kent.

Huiswerkbegeleiding

Ben jij een kei in bijvoorbeeld wiskunde, taal of biologie? En vind je het leuk om anderen daarbij te helpen? In samenwerking met een aantal andere Haarlemse organisaties kunnen wij je koppelen aan iemand die wel wat hulp kan gebruiken. Heb je zelf bijles nodig? Ook dan kun je bij ons aankloppen!

Pannakooi spelbegeleiders
Met onze pannakooi zorgen we ervoor dat meer kinderen buiten gaan spelen! En dat er, ook in wijken waar geen speeltuin is of activiteiten zijn, er toch iets leuks gedaan kan worden. Regelmatig zoeken we spelbegeleiders die toezicht houden en helpen bij de opbouw.

 

Maatjes
KidsKledingParadijs

De sociale tweedehandswinkel Het Kidskledingparadijs zoekt regelmatig mensen die een dagdeel willen helpen in de winkel. Je helpt dan bij het opvouwen van kleding, je doet kassa-werkzaamheden en spreekt actief mensen aan die de winkel bezoeken. Iets voor jou? Laat het ons weten!

Boodschappenservice

Veel oudere mensen vinden het een hele onderneming om boodschappen te doen, zeker tijdens de coronacrisis. Ze zijn angstig en hebben een kwetsbare gezondheid. Wij koppelen jou aan een vast persoon voor wie jij 1x of een aantal keer per week boodschappen doet. Het boodschappenlijstje krijg je van te voren, in overleg met je buddy.