De lockdown brengt onze jeugd in gevaar”, “Meer jongeren eenzaam door corona”, “Jongeren somber door lockdown”, koppen verschillende nieuwsmedia de afgelopen weken. CityShapers en Present Haarlem komen daarom met een nieuw initiatief: de lockdownbuddies. “Geen datingservice, maar wél nieuwe mensen ontmoeten is het idee”, laat initiatiefneemster Thirsa van CityShapers weten.

“Wij zien dat er veel mensen zijn die behoefte hebben aan contact. Gewoon even een rondje wandelen met iemand, een kopje thee drinken of een spelletje doen. Ik heb dat zelf ook: niet al mijn vrienden wonen in de buurt en iedereen is toch wat voorzichtiger geworden met reizen”, vertelt Thirsa. Bij CityShapers, een Haarlemse organisatie die jongeren aanmoedigt om zich in te zetten voor de maatschappij, is daarom nu het idee ontstaan om lockdownbuddies aan elkaar te koppelen.

Het idee is simpel: je meldt je aan via www.bit.ly/ikhelphaarlem en vult je telefoonnummer in. Je wordt dan gebeld door iemand van CityShapers die met jou overlegt waar je behoefte aan hebt. Wil je aan een leeftijdsgenoot gekoppeld worden of wil je juist buddies worden met een ouder of kwetsbaar persoon? Wil je één keer in de week afspreken of vaker of minder vaak? Jij bent zelf in charge.

Thirsa: “We hopen dat we het op deze manier wat gezelliger maken voor iedereen. Alleen thuis zitten in deze regenachtige, grijze tijd is voor niemand leuk toch?”

Wil jij ook een lockdownbuddy? Aanmelden kan via info@cityshapers.nl of op www.bit.ly/ikhelphaarlem