Van 12 tot 14 februari was Thirsa met Stichting Humblebees een weekendje weg. Humblebees organiseert weekenden met activiteiten voor jongeren en mensen met een verstandelijke beperking. Ze hebben een vast onderkomen in Center Parks Zandvoort, waar de begeleiders ook slapen. Hoe dat precies gaat? Thirsa vertelt:

“Het weekend begon met een kennismaking. Ik vond het erg spannend, want ik had geen ervaring met deze doelgroep. We kregen uitleg over de deelnemers en het programma, en we werden gekoppeld aan één van de deelnemers. In totaal waren er vijf begeleiders en vijf deelnemers (tussen de 14 en 30), en één coördinator.

Als ik terugkijk is het weekend aan de ene kant voorbij gevlogen, en voelde het aan de andere kant alsof het veel langer duurde. Ik maakte lange dagen en stond van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat “aan”.  Dat was heel intensief. We hebben samen gegeten, bordspelletjes gespeeld, een quiz en levend bingo gedaan, een cake gebakken, gewandeld en gesleed (er lag sneeuw 😊). Een vol en pittig programma, maar tegelijkertijd heel gezellig!

Als je hier enthousiast van wordt en geen moeite hebt met lange dagen kan ik je dit echt van harte aanraden. Bij het Humblebees-team voel je je meteen thuis, en ze hebben echt hart voor hun deelnemers. Je bent na zo’n weekend sowieso een hele ervaring rijker. Stichting Humblebees is nog op zoek naar vrijwilligers, dus jij kunt ook mee als begeleider!”