Sinds een paar maanden is de 25-jarige Hanna maatje van Wil. Wil, of eigenlijk Willemijn, is een dame op leeftijd, die bij CityShapers aanklopte voor een maatjescontact. Hanna meldde zich aan en zo werden de twee gekoppeld. Het bleek een gouden match.

De twee spreken eens in de twee weken af. ‘Elke keer als ik er ben maken we een afspraak voor de volgende keer, en dan gaan we er gewoon vanuit dat we er allebei zijn op de afgesproken tijd’, vertelt Hanna. Dan drinken ze een kopje thee en zitten ze gezellig samen te kletsen. ‘Ik merk dat ze het leuk vindt om wat langer de diepte in te gaan en echt onderwerpen te bespreken in plaats van de dagelijkse sleur.’

De coronatijd was voor Hanna aanleiding om zich aan te melden als maatje. ‘Het leek mij heel fijn om in deze tijd iets voor andere mensen te kunnen betekenen. Ik wilde iemand ontmoeten die ik kon helpen of gezelschap kon bieden en zo werd ik aan Willemijn gekoppeld.’ Toen de twee elkaar ontmoeten was het gelijk raak. ‘Wil houdt van kunst en ik ben theatermaker, dus daarin hebben we veel overeenkomsten. En ze is feminist geweest en dat ben ik zelf ook.’

Eigenlijk halen ze allebei veel uit het contact. Hanna: ‘Willemijn zegt altijd “Ik heb weer zo erg genoten”, en daaraan merk ik wel dat ze het heel fijn en gezellig vindt. Maar ik vind het zelf ook heel bijzonder. Ik heb geen opa’s en oma’s meer, en het brengt mij echt verdieping om iemand in mijn leven te hebben in haar leeftijdscategorie.’

Hanna zou het daarom ook zeker aan anderen aanraden om maatje te worden. ‘Het is zo fijn om iets te doen dat een ander waardeert. Dat laadt mij ook op. Het voelt echt alsof ik er een omaatje bij heb gekregen.’