Sinds het begin van de coronacrisis biedt CityShapers een gratis boodschappenservice aan ouderen in de regio Haarlem. Voor ouderen die dat nodig hebben regelen wij een vrijwilliger, die vaak wekelijks de boodschappen brengt. Ook meteen een mooi moment om met de vaak eenzame ouderen een praatje te maken. Om deze service te kunnen blijven bieden hebben we geld nodig, dat we graag via crowdfunding willen ophalen. Je kunt via deze link een bedrag naar keuze overmaken: https://supp.to/boodschappendienst-cityshapers. Elke euro helpt!

Met de boodschappenservice helpen we mensen die door corona in zelfisolatie zaten, maar ook mensen die bijvoorbeeld slecht ter been zijn. De vraag blijft ook na corona bestaan voor veel mensen. Zij kunnen vaak niet zelf bestellen vanwege een minimum bedrag, of omdat zij niet weten hoe dat moet.

Het coördineren van de boodschappenservice kost zo’n 500 euro per maand. Voor de eerste helft van 2021 waren wij hierin voorzien door gulle donaties, voor de tweede helft doen wij graag een beroep op crowdfunding. In totaal zijn er al bijna 150 ouderen geholpen, waarvan ongeveer de helft van de koppelingen ook een maatjescontact is. Sommige ouderen hebben het nu niet meer nodig, er bestaan nog zo’n 70 koppelingen.

Naast een financiële bijdrage kun je ook als vrijwilliger helpen! Stuur ons een bericht via info@cityshapers.nl en wij zorgen ervoor dat je gekoppeld wordt aan iemand die jij kunt helpen.