Ben jij een CityShaper?

Wil jij samen met ons de stad vormen?

Als CityShaper ben jij de verbinder tussen mensen: je kan bijvoorbeeld maatje worden van een oudere, een alleenstaande moeder helpen bij een verhuizing of een spelletje doen met een groep mensen in een verzorgingstehuis. Wat voor jou een kleine moeite is, kan voor een ander een wereld van verschil betekenen.

Je kunt van alles doen! Sommige projecten zijn eenmalig, sommige keren met enige regelmaat terug. Je kunt met 1 persoon werken of met een hele groep, met ouderen, jongeren, of misschien juist wel met kinderen. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Eén ding is zeker: jij kunt het verschil maken in het leven van deze mensen. Met jouw inzet kun je eenzaamheid doorbreken en iemand de mogelijkheid geven om weer te genieten.

Zo flexibel en makkelijk is het:

 • Je kiest zelf wat je wilt doen

 • Bepaal zelf hoe vaak je je wilt inzetten

 • In de regio, in Haarlem of in jouw buurt?

 • Met ouderen, leeftijdsgenoten of kinderen? Of juist voor de natuur?

 • Geen ervaring nodig!

Ik wil helpen!

Welk project kies jij?

Superhero Kidsrun

Met een klein projectteam organiseren we in september 2021 opnieuw de SuperHero Kidsrun! Een actieve dag waarop kinderen uit alle lagen van de samenleving verkleed als hun favoriete superheld een dagje kunnen ravotten. Voor de organisatie van deze dag is alle hulp welkom!

Pop-up sportschool

Om kinderen en jongeren vaker de buitenlucht in te krijgen, willen we graag een pop-up sportschool starten. Ben jij sportief en vind je het leuk om hierbij te helpen? Dan is dit echt iets voor jou! Stuur even een berichtje naar info@cityshapers.nl voor meer info.

paardrijden
Paardrijden met kinderen

Iedere maandagochtend helpen we met een aantal vrijwilligers met paardrijlessen voor kinderen met een zware handicap. We zijn nog op zoek naar een aantal paardenliefhebbers! Vind jij het leuk om met kinderen te werken en ben jij op maandagochtend (wekelijks of af en toe) beschikbaar? Dan horen we graag van je!

Gebaksfiets

In Heemstede en Bloemendaal wordt 1x per maand met de Gebaksfiets een rondje gemaakt met koffie en wat lekkers, gefinancierd door de gemeente. Vooral senioren en ouderen krijgen een bezoekje en dat zorgt altijd voor een mooi verrassingseffect. Het is de bedoeling dat de gebaksfiets vaker een rondje maakt en dat ook ouderen in Haarlem hiermee verblijd kunnen worden.

Doorgeeftaart

Verspreid zoetigheid! De doorgeeftaart is een initiatief van CityShapers om mensen met elkaar in contact te brengen. Het idee is simpel: je bakt een taart, brengt een stuk of een hele taart langs bij iemand die je (nog) niet kent, en diegene bakt daarna zelf een nieuwe taart om die op te eten met iemand die hij of zij niet kent.

Huiswerkbegeleiding

Ben jij een kei in bijvoorbeeld wiskunde, taal of biologie? En vind je het leuk om anderen daarbij te helpen? In samenwerking met een aantal andere Haarlemse organisaties kunnen wij je koppelen aan iemand die wel wat hulp kan gebruiken. Heb je zelf bijles nodig? Ook dan kun je bij ons aankloppen!

Boeken bezorgen

De bibliotheek in Haarlem zoekt boekenbezorgers voor senioren die niet naar de bieb kunnen komen. Op een vast moment in de week maak je een ronde langs verschillende adressen om boeken te brengen en ook weer op te halen. Het is handig als je een auto hebt, maar ook op de fiets kun je je steentje bijdragen.

Klussen bij Woord & Daad

De Woord en Daad winkel in Schalkwijk is verhuisd en zoekt mensen die willen helpen bij het opknappen van het nieuwe pand. Heb jij twee rechterhanden en wil jij helpen met schilderen, eenvoudige timmerklusjes of andere hand- en spandiensten?

Maatjes
KidsKledingParadijs

De sociale tweedehandswinkel Het Kidskledingparadijs zoekt regelmatig mensen die een dagdeel willen helpen in de winkel. Je helpt dan bij het opvouwen van kleding, je doet kassa-werkzaamheden en spreekt actief mensen aan die de winkel bezoeken. Iets voor jou? Laat het ons weten!

Boodschappenservice

Veel oudere mensen vinden het een hele onderneming om boodschappen te doen, zeker tijdens de coronacrisis. Ze zijn angstig en hebben een kwetsbare gezondheid. Wij koppelen jou aan een vast persoon voor wie jij 1x of een aantal keer per week boodschappen doet. Het boodschappenlijstje krijg je van te voren, in overleg met je buddy.

Pannakooi spelbegeleiders
Met onze pannakooi zorgen we ervoor dat meer kinderen buiten gaan spelen! En dat er, ook in wijken waar geen speeltuin is of activiteiten zijn, er toch iets leuks gedaan kan worden. Regelmatig zoeken we spelbegeleiders die toezicht houden en helpen bij de opbouw.

 

Stages en YourCube

YourCube

YourCube is een project waarin jongeren invulling kunnen geven aan hun maatschappelijke diensttijd (MDT). Wij zijn ervan overtuigd dat het goed én leuk kan zijn om je in te zetten voor de samenleving. Daardoor kun jij nieuwe vaardigheden ontwikkelen en draag je iets bij. Via CityShapers kun je mee doen met YourCube.

YourCube
Stages

Ook voor een stage voor je opleiding kun je bij ons aankloppen. Een stage bij CityShapers is bijvoorbeeld geschikt bij de opleidingen:

 • HBO Maatschappelijk werk & dienstverlening (MWD)
 • HBO Social work of Sociaal Werk
 • HBO Culturele en Maatschappelijke Vorming (CMCV)
 • MBO Sociaal Werker
 • MBO Sociaal-maatschappelijke Problematiek
 • MBO Vakopleiding Maatschappelijk Werk en Dienstverlening

Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken!