Ben jij een CityShaper?

Wil jij samen met ons de stad vormen?

Als CityShaper ben jij de verbinder tussen mensen: je kan bijvoorbeeld maatje worden van een oudere, een alleenstaande moeder helpen bij een verhuizing of een spelletje doen met een groep mensen in een verzorgingstehuis. Wat voor jou een kleine moeite is, kan voor een ander een wereld van verschil betekenen.

Je kunt van alles doen! Sommige projecten zijn eenmalig, sommige keren met enige regelmaat terug. Je kunt met 1 persoon werken of met een hele groep, met ouderen, jongeren, of misschien juist wel met kinderen. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Eén ding is zeker: jij kunt het verschil maken in het leven van deze mensen. Met jouw inzet kun je eenzaamheid doorbreken en iemand de mogelijkheid geven om weer te genieten.

Zo flexibel en makkelijk is het:

 • Je kiest zelf wat je wilt doen

 • Bepaal zelf hoe vaak je je wilt inzetten

 • In de regio, in Haarlem of in jouw buurt?

 • Met ouderen, leeftijdsgenoten of kinderen? Of juist voor de natuur?

 • Geen ervaring nodig!

Geef je snel op met onderstaand formulier!

  Welk project kies jij?

  Superhero Kidsrun

  Met een klein projectteam organiseren we jaarlijks de SuperHero Kidsrun! Een actieve dag waarop kinderen uit alle lagen van de samenleving verkleed als hun favoriete superheld een dagje kunnen ravotten. Voor de organisatie van deze dag is alle hulp welkom!Your Content Goes Here

  paardrijden

  Paardrijden met kinderen

  Iedere maandagochtend helpen we met paardrijlessen voor kinderen met een zware handicap. We zijn nog op zoek naar een aantal paardenliefhebbers! Vind jij het leuk om met kinderen te werken en ben jij beschikbaar? Dan horen we graag van je!

  Huiswerkbegeleiding

  Ben jij een kei in bijvoorbeeld wiskunde, taal of biologie? En vind je het leuk om anderen daarbij te helpen? In samenwerking met een aantal andere Haarlemse organisaties kunnen wij je koppelen aan iemand die wel wat hulp kan gebruiken. Heb je zelf bijles nodig? Ook dan kun je bij ons aankloppen!

  Maatjes

  KidsKledingParadijs

  De sociale tweedehandswinkel Het Kidskledingparadijs zoekt regelmatig mensen die een dagdeel willen helpen in de winkel. Je helpt dan bij het opvouwen van kleding, je doet kassa-werkzaamheden en spreekt actief mensen aan die de winkel bezoeken. Iets voor jou? Laat het ons weten!

  Oekraïnehulp

  CityShapers heeft verschillende projecten omtrent de Oekraïense gasten in onze stad. Zo zamelen we kleding in, organiseren we uitjes, werken we samen met opvanglocaties en doen we sport en spel met Oekraïense kinderen.

  Projecten voor nieuwkomers

  We hebben een aantal projecten lopen voor de vluchtelingen of ‘nieuwkomers’ in de stad. Denk hierbij aan sporten met vluchtelingen, onderwijs aan kinderen, een taart bakken of een uitje organiseren. Zo hopen we deze ‘nieuwkomers’ een beetje welkom te laten voelen!

  Seniorenmiddagen

  Elke eerste maandag van de maand willen we graag seniorenactiviteiten organiseren in het Open Koffie Huis in Schalkwijk. Denk aan een gezellige high tea, spelletjes en gewoon contact met elkaar. Hiervoor zoeken we nog vrijwilligers die dit mogelijk willen maken!

  Pannakooi spelbegeleiders

  Met onze pannakooi zorgen we ervoor dat meer kinderen buiten gaan spelen! En dat er, ook in wijken waar geen speeltuin is of activiteiten zijn, er toch iets leuks gedaan kan worden. Regelmatig zoeken we spelbegeleiders die toezicht houden en helpen bij de opbouw.