Op zaterdag 13 maart organiseert CityShapers in samenwerking met Stichting Juttersgeluk de City Clean-up. Jongeren krijgen op die dag in kleine groepjes verzamelinstructies van de jutters, om in de stad afval te rapen en te sorteren. De bruikbare materialen zoals plastic, worden apart ingezameld zodat de sociale upcycle werkplaats er nieuwe producten van kan maken.

“Door corona hebben we veel projecten af moeten blazen, waardoor we nu hebben gekeken naar een project dat buiten plaats kan vinden en waarvoor we ontheffing konden krijgen. Met Juttersgeluk kunnen we volgens mij echt iets tofs neerzetten”, vertelt Mark van CityShapers.

In kleine groepjes krijgt iedereen ‘s middags eerst een korte verzamel- en sorteeruitleg van Stichting Juttersgeluk. Met het plastic dat wordt ingezameld, maakt Juttersgeluk nieuwe, circulaire producten die ze verkopen in hun webshop en in een aantal winkels in de regio.

Aanmelden is nog mogelijk! Volwassenen en kinderen zijn natuurlijk ook welkom. We zorgen voor de nodige hygiënemaatregelen. Geef je op via info@cityshapers.nl of via www.bit.ly/ikhelphaarlem

  • Wanneer: zaterdag 13 maart
  • Tijd: vanaf 13:00 uur
  • Waar: Materialen ophalen op de Amsterdamstraat 59
  • Wie: Iedereen is welkom, maar opgeven is noodzakelijk.

Deze actie wordt georganiseerd door CityShapers, Stichting Juttersgeluk en Present Haarlem.